2013. augusztus 12., hétfő

Laktózmentes tojáskrém

Szinte minden szombat reggel elkészítem újabban Ádámnak. Nagyon szereti. Nem csodálom...:)


Hozzávalók:

  • 3 db nagy tojás (vagy 4 db pici)
  • 2 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál margarin
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 szelet pirítós (mi tönkölybúzás kenyeret használunk)
  • tetejére: snidling, petrezselyem ízlés szerint

A tojásokat forrástól számítva 6 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük, még melegen megpucoljuk. Tojásvágóval keresztben és hosszában is felvágjuk, így kicsi kockákat kapunk.
A meleg tojáskockákat azonnal összekeverjük a margarinnal és a mustárral, sózzuk, borsozzuk (a margarin megolvad, könnyű kikeverni).
Forró pirítósra kanalazzuk, még egyszer megszórjuk frissen őrölt borssal, és ízlés szerint mehet a tetejére snidling, petrezselyem.
Mi így langyosan a forró pirítósra szoktuk kenni a tojáskrémet, de ha úgy jobban szeretitek, a hűtőbe is tehetitek, hogy visszakeményedjen a krém.

4 megjegyzés:

VRJúlia írta...

Ezt ki kell próbálni:) Köszi.

Hankka írta...

Nagyon guszta, külön jó, hogy egyszerűen elkészíthető! :)

trollanyu írta...

Nagyon klassz recept:) A férfiak amúgy is nagy tojásimádók, de én is szívesen megenném:)

annalíz írta...

És milyen guszta ! Milyen ötletes ! Nemcsak bundás kenyér van a világon ezek szerint...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...