2012. december 27., csütörtök

Gesztenyével töltött pulykamell

Volt szerencsém részt venni a Shef Parade főzősuli egyik kurzusán, ahol angol karácsonyi menüt főztünk, így a gesztenyés pulyka elkészítése adott volt (és biztos siker).


köret: vörösáfonya-szósz és párolt zöldségek



Hozzávalók:
  • 5 db tenyérnyi nagyságú pulykamell szelet
  • só, bors
  • bacon
Töltelékhez:
  • 15 dkg előfőzött pürésített gesztenye (nem cukrozott!)
  • 10 dkg bacon apró kockákra vágva
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás
  • tej
  • kakukkfű, szerecsendió, só, bors

A töltelékhez a gesztenyét összekeverjük a tejben áztatott, kifacsart zsemlével, a tojással, apróra vágott baconnel, sózzuk, borsozzuk, morzsolt kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Összegyúrjuk, ha szükséges egy kis tejjel lazítjuk.

A pulykamellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tépünk egy nagy darab folpackot, kiterítjük egy sima felületen, és ráhelyezzük a baconszeleteket. Erre terítjük a kiklopfolt, fűszerezett hússzeleteket, úgy, hogy kicsit fedésben legyenek. Az elkészített tölteléket ráhalmozzuk a szeletekre.
A folpack segítségével feltekerjük. A folpackkal együtt alufóliába csavarjuk a hengert jó szorosan.
Berakjuk egy mélyebb tepsibe, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyharmadáig ellepje.
220°C-on bő fél óráig sütjük. Ha a két könnyen bele tudjuk szúrni, kész a hús. Kicsavarjuk az alufóliából, és folpackból, hűlni hagyjuk, mert csak hűlés után szeletelhető szépen.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...